e-Boekhouden.nl

Zomerse Couscoussalade



Ingrediënten:
200 g feta
½ komkommer
200 g cherrytomaten
2-3 sjalotjes
200 g paprika
1 eetl citroensap
1 eetl olijfolie
circa 10 blaadjes verse munt

en van de Wereldwinkel:
275 g couscous
75 g rozijnen
40 g cashewnoten
4 eetl sinaasappelsap
1 tot 2 theel groene curry kruidenpasta, naar smaak

Bereiden:
Bereid de dressing: meng olijfolie, sinaasappel- en citroensap en de
specerijen in een grote slakom. Voeg de rozijnen toe.
Snijd  komkommer,  paprika en  feta in kleine blokjes en de
sjalotjes in fijne ringen. Halveer de cherrytomaten.
Bereid de couscous volgens de verpakking; meng de couscous met de
dressing en voeg ten slotte de groenten, de cashewnoten en de feta toe.
De salade smaakt heerlijk warm als bijgerecht of koud uit de koelkast
als maaltijdsalade.

Bereidingstijd: ca. 15 min.