Deze e-mail bevat afbeeldingen, indien deze niet zichtbaar zijn kunt u deze nieuwsbrief
ook in uw webbrowser zien klik hier.
 
 

Nieuwsbrief Wereldwinkel Leiden Jaargang 2020 nr. 10

 
Licht in de duisternis
sterren in wereldwinkel LeidenAls je nu naar onze winkel komt zie je sterretjes. Nou ja, zeg maar sterren, want het gaat om onze inmiddels beroemd geworden papieren kerststerren. De “kers op de taart” van alle kerstversieringen. Ieder jaar weer zijn we verbaasd over het tempo waarin ze de deur uit vliegen! De Starlightz zoals ze heten, worden gemaakt in Goa, India door Earth Friendly. Een modern ontwerp dat schitterend aansluit bij de klassieke kunst van handgeschept papier. De kleinste details verraden het fijne vakmanschap. Ze zijn verkrijgbaar in 2 maten en in vele kleuren en patronen. Desgewenst met zwart of wit snoer en led-lampje. Een brandveilige TUV- gekeurde ster voor een veilig warm licht!

Prijs per ster van € 11,50 tot € 17,50
Power Cord € 5,50; Philips LED € 5,50 (alleen bij aankoop van een Starlightz) 
Oh dennenboom
Dit jaar, na het grote succes van vorig jaar is er ook weer een chocoladekerstboom van Tony 
Chocolonely en wel in 3 verschillende smaken. Melkchocolade met stapel chocoladeGemberkoekjes, Pure chocolade Mint-Candy en Melk Glühwein. De chocolade rondom de boom kun je er alvast van af eten en dan kun je de chocolade boom in de kerstboom hangen. Of ie daar lang zal hangen, durf ik niet te zeggen.. Wie vast en zeker deze decembermaand gaan opvrolijken zijn de prachtig gemaakte vilten kerst(boom)versieringen uit Nepal.
De engeltjes, kabouters, hertjes, muisjes en beertjes, op slee of ski’s zijn heel verschillend, maar hebben één ding gemeen.. Ze zijn kleurrijk, uniek en handgemaakt. Geweldig wat deze vrouwengroepen daar presteren ondanks alle tegenslagen die het land treffen. Het wordt niet alleen geteisterd door armoede, maar ook door aardbevingen en landverschuivingen en los van het vele natuurgeweld zijn ze ook zwaar getroffen door de coronacrisis. Niet alleen koop jij dus een uniek product, maar je steunt ook de makers in Nepal!

Kerstboomreep € 3,60
Vilt wintersport € 8,50, Vilt meisje € 7,50 
Een Eerlijke Adventskalender
Van onze importeur El Puente komt de kalender van Colour Cacao uit Colombia. Er zitten 24 laadjes in met heerlijke pralines in smaken als; peperkoek, pistache of lavendel met abrikoos en de fijnste met chocolade omhulde vruchten.
De duurzame kartonnen verpakking bestaat voor 100% uit rietsuikervezels. De voedselwetgeving schrijft plastic folie voor om de inhoud hygiënisch en vochtbestendig te houden.
Bewaar de kalender op een koele plaats zodat je straks de hele decembermaand kunt genieten van deze kostelijke pralines.

Eerlijke Adventskalender € 17,95
Libanese lekkernijen
3 potjes met heerlijkhedenFair Trade Lebanon opgericht in 2006 is het grootste fairtrade bedrijf in Libanon.
Dankzij hun advies en ondersteuning krijgen vrouwencoöperaties en kleine producenten in afgelegen regio’s de kans om hun typische peulvruchten- en graanproducten te produceren en te exporteren. De organisatie wil met haar werk woestijnvorming, plattelandsvlucht en armoede bestrijden. En daardoor kunnen wij nu hun Tahini, Hummus en Zout proeven!

Tahini € 3,29 | Zout € 3,49 | Hummus € 2,99 
Wereldwinkel Leiden, Burgsteeg 12, 2312 JS Leiden, 0715149437
www.wereldwinkel-leiden.nl
ivm Corona: dinsdag tm zaterdag: 11:00 – 17:00 / maandag gesloten.
Facebook: @wwleiden     |      Instagram: wereldwinkel_leiden
 
Afmelden van deze nieuwsbrief